vineri, 25 noiembrie 2011

Time is Money



In Time 

Si daca timpul vostru este important, va recomand sa nu-l irositi cu acest film cu Justin Timberlake si Amanda "Scufita Rosie" Seyfried. Am avut nefericita idee de a-l vedea la cinematograf si la sfarsit tare as fi vrut sa-l intalnesc pe domnul regizor/scenarist, cu antecedente cat se poate de respectabile de altfel, autorul scenariului si regiei filmului Gattaca si al scenariului pentru Truman Show, sa-l prind de incheietura mainii si sa-mi transfer inapoi cele aproape doua ore pierdute.
Ne aflam intr-o lume a carei tehnologie a reusit sa blocheze gena imbatranirii la 25 de ani, moment din care fiecarui om i se aprinde pe brat un cronometru si intreaga viata devine o lupta pentru a mai castiga putin timp. Tineretea vesnica trebuie platita, diferentele sociale sunt extreme, in timp ce saracii trebuie sa munceasca din greu pentru a obtine cateva ore de viata in plus cei bogati pot trai practic vesnic.  Filmul este o continua fuga, pentru unii in incercarea de a castiga timp, pentru altii in cea de recuperare a timpului pierdut... 
Povestea este banala (inlocuiti "timp" cu "bani" si se obtine realitatea zilelor noastre), scenariul este prost scris si tras de par (nu se intelege nici un moment pe ce baza functioneaza timpul ca moneda de schimb, daca este ceva genetic sau cibernetic, cum se  poate face transferul printr-o simpla atingere de mana, de unde se da shutdown cand cronometrul ajunge la zero, cum insusi timekeeper-ul ajunge sa ramana fara timp si in general cine si pe ce criterii manevreaza tot procesul de decizie a preturilor care, evident, cresc brusc exact atunci cand un personaj are nevoie sa plateasca o cursa ce costa o ora, ultima pe care o detine), machiajul face uneori personajele sa arate ca si cum ar fi coborat pe ecran direct din Twilight, totul culmineaza cu imaginile de final ale justitiarilor Bonnie si Clyde ai viitorului, personaje fara farmec. Mai degraba inspira simpatie "the bad guy", Cillian Murphy, cel putin el face un mic efort de a iesi din liniaritate si inexpresivitate, de a mima un inceput de conflict intern, chiar daca previzibil si nefinalizat... din lipsa de timp, evident.
Hai ca nu va mai retin,  cronometrul merge, de ce ati irosi 5 minute citind despre un film prost?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.