luni, 13 aprilie 2015

Culorile reci si calde ale primaverii

Poiana Brasov, Parcul Cismigiu

Nu pot sa ma hotarasc la o singura primavara. Imi plac caldura, lumina soarelui, mirosul si culorile florilor, ciripiturile zburdalnice din timpul zilei, agitatia cotofenelor din fata balconului ce-si mai adauga un pai sau o crenguta la cuib si serenadele privighetorii atunci cand restul pasarimii pleaca la culcare, sa observ corcodusul de sub geam de cand apar primii muguri pana cand cad ultimele petale, apoi liliacul, infrunzit deja, asteptand sa-mi trimita parfumul dulce si puternic, dar imi plac si stralucirea alba de nea, scrasnetul placii pe zapada, aerul rece si curat al muntelui, brazii imbracati in cojoacele fainoase ale iernii ce nu se lasa gonita, vinul fiert cu mar si portocala de la cabana Postavaru, intre doua coborari, in timp ce gandurile se pierd departe, printre crestele Bucegilor sau pe culmea Pietrei Craiului.
Si primavara asta a fost pe partiile din Poiana Brasov (si cred ca inca mai este) cea mai frumoasa iarna. Nu in ianuarie sau februarie, cand era gheata si aglomeratie, ci acum au fost cele mai bune zile pentru sporturi de... mmm... primavara?! Zapada e moale, partiile aproape goale, soarele prietenos, urcarea cu gondola 5 puncte in loc de 6, cum era in timpul sezonului, adica o urcare in plus la fiecare 5. 









Si apoi socul termic, diferenta de temperatura de 20 de grade, ma aduce acasa, intr-o alta lume, una mai aglomerata, dar verde si plina de lalele, narcise, zambile. Parcul Cismigiu, azi.









Nu cred ca voi putea vreodata sa aleg intre primavara alb-albastra si cea verde crud multicolor, asa ca am gasit varianta ideala, care sa le impleteasca pe ambele.
Sa aveti o primavara in culorile voastre preferate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.