marți, 6 decembrie 2011

Pisici, gaste si oua


Puss in Boots 

Ook, astazi va propun un subiect pentru copilul din fiecare dintre noi. Motanul incaltat... sau Jack si vrejul de fasole... sau motanul care da cu stim noi ce in fasole...
Deci se ia una bucata animatie de succes, pe nume Shreck, se decupeaza un personaj simpatic din ea, si anume motanul, se condimenteaza cu animatie 3D frumoasa, bine realizata, se iau niste actori buni si se mai fac niste bani pe urma rezultatului, ca deh, ouale de aur ale gastei nu pot fi lasate asa, de izbeliste, pe camp si oamenii se gandesc ca fiind el, si anume motanul, un personaj secundar simpatic, va fi cel putin la fel de plin de haz in rolul principal. 
Un sfert din film reprezinta amintiri din copilarie, ni se povesteste modul in care motanul a devenit erou in orasul sau, un fel de Zorro felin, prietenia lui cu Humpty Dumpty (personaj din cultura populara engleza datand de la inceputul secolului 19), apoi revenim in prezent cu modul in care cei doi se regasesc si planuiesc mai intai furtul boabelor de fasole fermecate din care va creste vrejul inalt pana la cer si apoi al oualor de aur.
Plusuri: animatia, privirea pisiceasca de hipnotizare a oamenilor, vocile actorilor, vaca de la cartierul general pisicesc, bobocul de gasca producator de oua de aur, trasura cu cal retractabil
Minusuri: poveste foarte diluata, personaje gri (alea care nu-s pozitive nu-s nici total negative), saracia de referinte, simplitatea actiunii (parca alte animatii reusesc sa condenseze mai multe peripetii in spatiul a o ora si ceva), o oarecare plictiseala generata de lancezeala actiunii... E un film pentru copii pana la urma, copilul vrea action, vrea sa vada ca se intampla chestii, nu sa asculte povesti siropoase despre prietenie, tradare si rascumpararea greselilor la care adorm pana si pisicile.
Ambiguitati: imi spune si mie cineva cum si de ce a ajuns bietul Jack, proprietarul initial al boabelor de fasole,  in inchisoare?
Astept cu nerabdare desenul animat cu magarul din Shreck, ca tot sunt din aceeasi poveste, sau - si mai frumos - cu calul din Tangled.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.