luni, 12 ianuarie 2015

Simfonie in alb-albastru cu un pic de rosu

Poiana Brasov, 4 - 7 ianuarie 2014















(dublu clic pe poze pentru marire)

Am scris in fiecare iarna mai in detaliu, pentru cei interesati, despre situatia partiilor de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov, ultima oara anul trecut. Nu revin cu prea multe informatii. Ar insemna sa va spun aceleasi lucruri. De data asta nu am mai luat statiunile la rand, dar am inteles, din ce vorbea lumea prin telegondola, ca la Sinaia nimic nu s-a schimbat in privinta impartirii domeniului schiabil intre doua administratii ce limiteaza libertatea de deplasare pe partii, ca in Poiana se schiaza in continuare cel mai ieftin si cel mai bine din intreaga zona si raportul intre numarul de partii / posibilitati de acces e cel mai bun.
Cele patru zile petrecute la schi au fost cam singurele dintr-un interval de vreo doua saptamani in care au mers toate instalatiile, multe fiind oprite in restul timpului din cauza rafalelor puternice. Nu stiu care-i situatia cu vantul saptamana asta, dar a tot nins. Cam ger in ziua insorita de dupa atata nor si ceata in care natura s-a pregatit de poze (- 15 grade), dar pe placa nu se simte la fel de rau ca pe propriile picioare si conditiile au fost excelente, cu zapada pufoasa (da, stiu ca aici "placarii" au o diferenta de perceptie fata de schiori in privinta a ce se inseamna "zapada buna", dar si schiorilor le-a fost pe plac, era pe alese, pe margini mai afanata, pe mijloc batatorita).
Sperand ca v-am facut pofta de o plimbare la munte, numai buna pentru revenirea in forma dupa Sarbatori, va avertizez ca, daca mergeti cu masina, aveti nevoie de multa rabdare, "autostrada" Bucuresti - Brasov e mai mereu blocata pe sensul de mers dinspre Bucuresti. Iar daca nu ajungeti, va aduc acasa un pic din iarna bogata si frumoasa, ca antidot la flescaiala asternuta prin oras. Mirosurile de brad, de frig si de vin fiert din jurul cabanei Postavaru nu le-am putut inregistra in poze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.